Belföld

Ingyen internetelérés ezer kismamának

Ezer kismama számára tesz lehetővé díjmentes internet hozzáférési lehetőséget kilenc hónapig a GTS-Datanet vállalat, a pályázatot a program fővédnöke, Csehák Judit egészségügyi miniszter jelentette be csütörtökön Budapesten.

Az egészségügyi, szociális és családügyi tárca vezetője és Szathmári Géza, a vállalat vezérigazgatója arra hívták fel a figyelmet: a KismamaNet program nemcsak az anyák bezártságán segíthet, de akár távmunkához is hozzájuttathatja őket.

Csehák Judit példaértékűnek nevezte a kormány esélyegyenlőségi programjához kapcsolódó együttműködést. A 30 millió forint értékű világhálós szolgáltatást lebonyolító Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország elnevezésű szervezet célja az, hogy segítse az idejük jelentős részét otthon töltő kismamák társadalmi integritásának megőrzését.

Az alapítványhoz május 15. és június 15. között pályázhatnak azok az anyák, akiknek gyermeke 2001. október 15. után született és rendelkeznek internet kapcsolatra alkalmas számítógéppel. A pályázaton nyertes anyák számára a szolgáltató a korlátlan hozzáférésen túl egy e-mail címet, valamint levelezési tárhelyet is biztosít. A pályázati adatlapot a http://www.kismama.datanet.hu oldalról lehet letölteni, emellett a nyomtatványokat eljuttatják a háziorvosi rendelőkbe is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik