Belföld

A trianoni “nemzeti gyászra” emlékeznek a Hősök terén

A történelmi Magyarország felosztásáról döntő trianoni békeszerződés megkötésének 83. évfordulója alkalmából felvonulást és ünnepi megemlékezést tart a Hősök terén június elsején a Trianon Társaság, a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) és a Honfoglalás 2000 Egyesület.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke az eseményt ismertető szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a megemlékezést hagyományteremtő szándékkal rendezik meg. Kiss Dénes, a Trianon Társaság elnöke úgy fogalmazott: bár a magyarság több országban, több földrészen él, egy nemzetet alkot és Trianonra a nemzeti gyász napjaként emlékezik.

Szilvásy György, a Honfoglalás 2000 Egyesület elnöke ismertetése szerint a megemlékezés napján a Szabó Ervin téren, az Erzsébet téren és a Szabadság téren gyülekező anyaországi és határon túli magyar közösségek képviselői az Erzsébet térről az Andrássy úton át vonulnak majd a Hősök terére.

A téren tartott beszédek és köszöntők után megkoszorúzzák az ismeretlen katona sírját, majd a magyar zenei és tánchagyományokat bemutató műsor hangzik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik