Belföld

Napirenden a 4-es metró és a kétszintű érettségi

Gál J. Zoltán kormányszóvivő keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 4-es metró megépítésének állami támogatásáról szóló törvényjavaslat parlamenti elfogadása után az Európa-tervben foglaltaknak megfelelően akár már az idén megkezdődhet a régóta húzódó metróépítés.

A 4-es metró megépítésének állami támogatása, a Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Alap létrehozása, az ivóvízminőség-javító program finanszírozása és a kétszintű érettségi vizsga bevezetéséhez szükséges kormányrendelet-módosítás szerepel többek között a kormány mai ülésének napirendjén.

A tájékoztatás szerint évtizedek óta megoldatlan problémára kíván megoldást nyújtani a kormány a Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Alap létrehozásával, amely az ár- és belvíz sújtotta területeken élők kártalanítását célozza.

Az alap a veszélyeztetett területeken élők önkéntes befizetésein kívül további személyek és gazdálkodó szervezetek adományait is fogadja. A közlés szerint a Wesselényi-alappal a kormány a katasztrófák okozta káresemények kezelésének előre tervezhető formáját teremti meg.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik