Belföld

A Mol a szlovén Petrollal pályázik a szerb Beopetrolra

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Rt. és a Petrol szlovén olajipari társaság konzorciumot alapítva közösen vásárolná meg a szerb Beopetrol olajipari vállalatot. Erről a Mol közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden.

A közlemény szerint a Beopetrol ellenőrzésre feljogosító hányadának értékesítéséről szóló nyilvános pályázati felhívás a Financial Times 2003. április 22-i számában jelent meg. A jelentkezést a társaságok a szerbiai privatizációs szervezet pénzügyi tanácsadójához, a BNP Paribas Corporate Finance-hoz juttatták el. A magyar és a szlovén olajtársaság meggyőződése, hogy egyesített kiskereskedelmi képességeik, ismereteik és erős nagykereskedelmi piaci pozícióik révén eleget tesznek valamennyi működési, pénzügyi és jogi előírásnak és megfelelnek a pályázati követelményeknek.

A Mol közleménye ismerteti, hogy a Petrol Szlovénia vezető olajkereskedelmi társasága, az olaj és más energetikai termékek első számú stratégiai szállítója a szlovén piacon. Olajtermékeinek többségét saját, magas szintre fejlesztett üzemanyagtöltő állomás hálózatán forgalmazza. Ezen az értékesítési hálózaton keresztül a Petrol szolgáltatások és termékek széles skáláját nyújtja, ideértve a háztartási, élelmiszeripari és egyéb árucikkek teljes választékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik