Belföld

Megint emelkedett, öt heti csúcson a Nikkei

A tokiói értéktőzsde fő mutatója, a Nikkei 225-ös index szerdán öt heti rekordot döntve 0,67 százalékos, azaz 54.65 pontos nyereséggel 8244,91 ponton fejezte be a kereskedést.

Megfordult az előző napi tendencia, amikor is a Nikkei kedden 30,86 pontos ( 0,38 százalékos) veszteséget szenvedett el és 8190,26 ponton zárt. Az első szekció összes részvényének Topix indexe 0,34 százalékos nyereség után 832,0 ponton zárt.

A tokiói tőzsdei hangulatot nagyban befolyásolta a Sony emelkedése, ami a cég új hordozható játékkonzolának elindításáról szóló bejelentést követte. A zárás után rendezik azt a miniszteri értekezletet, amelyen a tőzsde élénkítését célzó intézkedés-csomagot vitatják meg. A piac óvatos tartózkodással tekint erre az eseményre, hatékony intézkedéseket nem várnak a kereskedők.


Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.