Belföld

Jövő héten dönt a kormány a kedvezményes lakáshitelekről

A lakáshitelezési rendszer nem szigorodik, hanem igazságosabbá válik, a változtatás alapelveiről jövő szerdai ülésén konzultált a kormány.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet ülése utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az alapelvek közé tartozik, hogy visszamenőleges változtatás nem lesz a rendszerben, nem csökken a futamidő, valamint nem emelkednek a hitelkamatok. Mint mondta, a változtatásokra azért van szükség, hogy a lakáshitelezéssel ne csak a bankok járjanak jól. Hozzátette: a hitelek kérdésében a jövő héten dönt a kormány.

Sokat ülésezik a kormány

Hétfőn soron kívüli ülést tart a kabinet – közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Tájékoztatása szerint a kabinet ülésén elsősorban a közigazgatás, az egészségügy és a honvédelem reformjáról tárgyalnak a miniszterek, de többek között szó lesz a Vásárhelyi-tervről, az Európa-sztrádaprogramról, valamint jogharmonizációs ügyekről. Gál J. Zoltán elmondta azt is: a soron kívüli kormányülésen részt vesznek a kabinet új és régi miniszterei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik