Belföld

Gusztos: a Kendermag tüntetés és a megyei elnöki tisztség elvesztése között nincs összefüggés

Hibás spekuláció azt feltételezni, hogy az SZDSZ Nógrád megyei tisztújításához bármilyen köze van a nemrégiben tartott, úgynevezett Kendermag-demonstrációnak - nyilatkozta Gusztos Péter az MTI-nek.

A parlamenti képviselő és szabad demokrata ügyvivő arra a hírre reagált, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének Nógrád megyei elnökévé Gusztos Péter helyett Smitnya Sándort választották meg. Gusztos Péter rámutatott: a tisztújítás megelőzte a marihuána fogyasztásának tiltását ellenző tüntetést. Mint mondta, hónapokkal korábban eldöntötte, hogy nem indul a megyei elnökségért, és a választmányi tagságra sem fogadott el jelölést. – Ezt a döntésemet akkor közöltem a megyei szabad demokratákkal is – tette hozzá.

Megjegyezte: elegendő munkaterhet jelent számára a képviselőség, az SZDSZ ügyvivői tagsága és az Új Generáció alelnöki posztja. Gusztos Péter kérdésére válaszolva elmondta: nem tekinti személye elleni támadásnak a megyei elnök kijelentéseit, és – mint jelezte – egyetért azzal, hogy a helyi politikusoknak többet kell foglalkozniuk a helyi ügyekkel. – Ehhez minden támogatást megadok nekik – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik