Belföld

Nem volt idő a kommandósokra – egy nyomozót lelőttek

A második kerületben a rendőrség fegyveres akciót hajtott végre a hajnali órákban. A nyomozók egy fegyveres bűncselekmény miatt körözött személyt akartak letartóztatni, amikor tűzpárbaj tört ki. A lövöldözés során egy rendőrt súlyos találat ért és a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított életveszélyesen megsebesült és a rendőrség letartóztatta.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy kedd reggel öt óra negyven perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint a 41 éves Engel Zoltán, akit több fegyveres rablás miatt köröz a rendőrség, bűncselekmény elkövetésére készül a második kerületben.

Az idő rövidsége miatt nem volt lehetőség az ilyenkor szükséges óvintézkedések megtételére és kommandósok helyett a nyomozók mentek ki a helyszínre. Engel Zoltán hangtompítós pisztollyal volt felfegyverkezve és miután a rendőrség a bűncselekmény helyszínén le akarta tartóztatni, tüzet nyitott a nyomozókra. Egy rendőr életét vesztette és a tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítette a több fegyveres rablás miatt körözött Engelt.

Engel Zoltán egyébként a móri bankrablás során került a rendőrség látókörébe.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik