Belföld

A Közgáz befogadja a kertészeket

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) egyetemi tanácsa valamennyi kari tanács jóváhagyása után egyhangúlag döntött arról, hogy befogadja a gödöllői székhelyű Szent István Egyetem (SZIE) kiválni szándékozó kertészeti, élelmiszeripari és tájépítészeti karát.

Az új felállású intézmény a tervek szerint július 1-vel alakul meg, átmenetileg a BKÁE nevét megtartva. A társulásról május 14-én dönt a SZIE egyetemi tanácsa. A szervezeti változtatáshoz a kormány jóváhagyása szükséges.


A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem öt fővárosi kara, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti-védelmi és fejlesztési, állatorvosi, valamint az Ybl Miklós főiskolai kar még tavaly szeptemberben egy új egyetem létesítését kezdeményezte Corvinus néven. Mégpedig azért, mert a gödöllői székhelyű SZIÉ-n a nagy távolságok nem teszik lehetővé az érdemi áthallgatást, emellett az egyetem a területi széttagoltság és az túlzottan nagy méretek miatt költséges és lassú. Miután a Corvinus Egyetem létrehozására nem volt lehetőség, tavaly decemberben a volt kertészeti egyetem karai úgy döntöttek, megpróbálnak a Közgázhoz csatlakozni.


Információink szerint az oktatási tárca is inkább egy már meglévő fővárosi felsőoktatási intézménnyel való társulást támogatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik