Belföld

Felbontják Friderikusz szerződését az MTV-nél

A Magyar Televízió (MTV) Rt. legkésőbb szerdáig felbontja a Friderikusz - A szólás szabadsága című műsor producerével fennálló szerződést. Erről a közmédium egyik illetékesétől kedden értesült az MTI. A produkció eddig sikertelenül próbálta megduplázni A Hét nézettségét - írja az Index.

Az MTV vezetőihez hasonlóan Krecz Tibor producer sem kommentálta a Népszabadság hétfői számában megjelent információt, miszerint az MTV e héttől belső gyártásban készíti a produkciót. Az Index megkeresésére Krecz annyit nyilatkozott: megnyugvással veszi tudomásul a döntést.

Az Index információi szerint a műsor készítőivel kötött eredeti szerződésben az állt, hogy A szólás szabadságának négy – más értesülések szerint öt – adás alatt el kell érnie a Hét nézettségének kétszeresét. A Hét műsorait átlagosan 500-600 ezren nézték 2003 első hónapjaiban. Friderikusz műsora – az AGB Hungary műszeres mérése szerint – az első adással 746 000, a másodikkal 774 000, míg a harmadikkal 628 000 nézőt vonzott, a legutóbbi adás nézettsége 673 000 volt.

Ajánlott videó