Belföld

Egyszázalékos volt a német infláció

Németországban áprilisban átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak márciushoz képest, és 1,0 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly áprilisban - jelentették a szövetségi statisztikai hivatalban kedden, végleges adatként.

Az áprilisi árcsökkenés főként az olajárak visszaesésének tudható be. A fűtőolaj áprilisban 19,3 százalékkal került kevesebbe, mint márciusban, míg az üzemanyagok ára 3,8 százalékkal csökkent márciushoz képest.

Az olaj- és olajtermékek nélkül számítva áprilisban a fogyasztói árak 0,1 százalékkal emelkedtek márciushoz képest, és 1,0 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisit.

Németországban márciusban átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak februárhoz képest, és 1,2 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly márciusban. Februárban 0,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, és 1,3 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt. Januárban nem változtak fogyasztói árak decemberhez képest, és 1,1 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly januárban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik