Belföld

Beszéddel irányítható a legújabb számítógép

A multinacionális Royal Philips Electronics és az egyik hazai informatikai rendszerház, a MultiSoft Kft. létrehozott egy olyan fejlesztőeszközt, amelynek segítségével a felhasználók beszéddel irányíthatják számítógépüket.

A MultiSoft tájékoztatása szerint a fejlesztőeszköz olyan alkalmazások kialakítására is alkalmas, amelyekkel a számítógép felismeri a hallott parancsot, így kiváltható a billentyűzet vagy az egér használata.

A fejlesztő eszköz alkalmas ember és gép közötti párbeszédek létrehozására is. A MultiSoft szakemberei több mint hét éve dolgoznak együtt a Philips-szel, és jelentős szerepük volt a magyar beszédfelismerő kifejlesztésében.

A hollandiai székhelyű Royal Philips Electronics a világ egyik vezető elektronikai vállalata. Árbevétele 2002-ben elérte a 30,1 milliárd dollárt (31,8 milliárd eurót).

A Multisoft Kft. 1991-ben alakult, szoftver fejlesztéssel, szoftverexporttal foglakozik többek között. A cég gyorsan fejlődik, múlt évi nettó árbevétele 360 millió forint volt. Partnerei a multinacionális cégek közül a Philips mellett a Siemens.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik