Belföld

Nem csökkentik visszamenőleg a kamattámogatást

Szóba sem került, hogy visszamenőleg elvennék vagy csökkentenék bárki kamattámogatását - hangsúlyozta Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője, a lakástámogatási rendszer módosítására készülő rendelettervezetről.

Hamarosan megszületik a rendelettervezet a lakástámogatási rendszer módosítására – mondta Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője az MTI-nek hétfőn. A szóvivő elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium szakértői a tervezett intézkedésekkel kapcsolatban kikérték a bankok véleményét
is. Leszögezte: szóba sem került, hogy visszamenőleg elvennék vagy csökkentenék bárki kamattámogatását. Természetesen minden eddig megkötött szerződés eredeti formájában érvényben marad.


A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány ígéretet tett a
lakástámogatási rendszer áttekintésére, annak megvizsgálására, hogy a kialakult gyakorlat összhangban van-e az eredeti célkitűzésekkel. Megfogalmazásában ez azt jelenti, hogy mindenki legalább egy alkalommal kedvezményes hitel igénybevételével javíthasson lakáshelyzetén, valamint azt, hogy a lakásállomány szerkezete a jelenleginél egészségesebb legyen, növekedjen az új és korszerű lakások aránya. A szakmai munka folyamatban van – mondta Máté Dániel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik