Belföld

Csökken a magyar export, romlik a külkermérleg

Az idén az első három hónapban a külkereskedelmi áruforgalom hiánya 1,175 milliárd euró volt, 8,505 milliárd euró export és 9,680 milliárd euró import mellett. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfői gyorsjelentése szerint márciusban a hiány 415 millió eurót tett ki.

Az első három hónapban az export értéke euróban 4,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az importé 0,1 százalékkal emelkedett, gyakorlatilag stagnált. Az idén január-februárban a külkereskedelmi deficit 778 millió eurót tett ki. Tavaly márciusban a hiány 118,2 millió euró, 2002 első három hónapjában 751 millió euró volt.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.