Belföld

Európai törzsasztal a drogpolitikáról Budapesten

Topolánszky Ákos szerint nagyon nehéz befolyásolni a tiltott drogok fogyasztását, mert azt elsősorban csoporthatások, különböző divatirányzatok határozzák meg.

Nagyon nehéz befolyásolni a tiltott drogok fogyasztását, mert azt elsősorban csoporthatások, különböző divatirányzatok határozzák meg – mondta a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium kábítószerügyi koordinációért felelős helyettes államtitkára a fővárosi önkormányzat, az Európai Bizottság magyarországi delegációja és az Európai Tájékoztatási Központ Európai törzsasztal című sorozatának keddi budapesti rendezvényén.

Topolánszky Ákos elmondta, a drogpolitikának abban van elsődleges szerepe, hogy a prevenció révén lehetőleg minél kisebb kábítószer-fogyasztási mutatókat érjen el. Hozzáfűzte, a drogpolitikának nagy hatása van abból a szempontból is, hogy a drogfogyasztás következtében bekövetkező ártalmakat hogyan tudja kezelni a társadalom.

Hangsúlyozta, hogy csak a társadalom egészében van ereje és értelme a drogpolitikának, ezért az partnerként számít a helyi közösségekre, a családra és az iskolára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik