Belföld

Körmenden épít új üzemet a Karsai Holding?

Több mint 400 millió forint értékű beruházás megvalósításáról írhat alá együttműködési szerződést a Karsai Holding Rt. és Körmend Város Önkormányzata - tájékoztatta Bebes István polgármester az MTI-t az önkormányzati döntésről kedden, a testület rendkívüli ülése után.

A polgármester közlése szerint a székesfehérvári székhelyű műanyagipari részvénytársaság üzemet építtet a város külterületén megvásárolt 6512 négyzetméteres területen.

A beruházással kapcsolatos vállalati és önkormányzati együttműködésről szóló szerződést a tervek szerint szerdán írják alá Budapesten. A polgármester tájékoztatása szerint a 2005 végéig felépülő üzemben fröccsöntést, műanyag termékek összeszerelését végzik majd, valamint raktározási, disztribúciós és irodai tevékenységet folytatnak.

Kezdetben a körmendi gyárban 25 embernek adnak majd munkát. A létszámot a tervek szerint 50 főre emelik és a dolgozókat az önkormányzattal kötött megállapodás szerint legalább 10 éven át foglalkoztatják. Az önkormányzat a szerződésben vállalja, hogy 2004 végéig korszerűsíti az épülő gyárhoz vezető ipari utat, saját költségén a telephely határáig kiépítteti a beruházás megvalósulásához és az üzem későbbi működéséhez szükséges közműveket és egy elektromos vezetéket.


A megállapodásban szerepel az is, hogy Körmend városa egy foglalkoztatási közalapítványt hoz létre a magas technológiai iparágak fejlődésének elősegítése érdekében, és ebbe fizeti be önkormányzati támogatásként a Karsai Holding Rt. által lerótt helyi iparűzési adó egy részét.

Szerződésbe foglalták a felek azt is, hogy a Karsai Holding Rt. és Körmend önkormányzata hosszú távú közös képzési stratégiát dolgoz ki a vállalat számára szükséges képzett munkaerő biztosítása érdekében. A Karsai Műanyagtechnika Feldolgozó és Szerszámgyártó Holding Rt. élelmiszeripari, gyógyszeripari és kozmetikai csomagolóanyagokat gyárt, a holding jelenleg 12 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik a Pannonplast Rt.-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik