Belföld

Falinaptár jóképű katolikus papokkal

Tizenkét fiatal, jóképű pap helyettesíti a naptárokban megszokott sztárokat a 2004-es római kalendárium lapjain.

A tisztelendőket Piero Pazzi fotós az olasz főváros egy-egy nevezetes műemléke előtt fényképezte le, mivel a naptárral Róma idegenforgalmát akarják növelni. Hosszú reverendák, magas papi gallérok, miseruhák öltöztetik a szokatlan modelleket, akik még a hagyományos papi süveget is viselik.

“Én általában gondolásokat fényképezek a velencei naptárakhoz – nyilatkozta Pazzi az Il Corriere della Serának – de ebben az esetben valami olyant kellett kitalálni, ami Rómát jelképezi. És kik lehetnének erre a célra a legmegfelelőbbek? A papok. Modelljeim fiatalok, kedvesek, de ez még nem teszi őket szex-szimbólumokká. Ez már azoktól a szemektől függ, amelyek nézik őket.”

A naptárat, amely nem a Vatikán hivatalos publikációja, itt-ott már bírálják. A kritikusok szerint az emberek elkerülhetetlenül összevetik a papokat azokkal a hiányos öltözetű hölgyekkel, akiket megszoktak az illusztrált kalendáriumokon. De vannak más kifogások is: sokaknak az sem tetszik, hogy a várhatóan jelentős bevételt – a naptárak ára 8 euró – nem jótékony célra szánják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik