Belföld

Phenjan kész lemondani atomprogramjáról

Az Egyesült Államok gazdasági és politikai "ellenszolgáltatásaiért" cserébe Észak-Korea kész lemondani atomprogramjáról , ugyanakkor Phenjan elutasít mindenfajta dél-koreai beavatkozást az atomprogramja felújítása miatt kialakult válságba, amely értékelése szerint hangsúlyozottan kétoldalú viszály az Egyesült Államok és Észak-Korea között.

Dél-koreai napilapok hétfőn arról számoltak be, hogy az amerikai “kárpótlási csomagért” cserébe Phenjan nemcsak átmenetileg helyezné hatályon kívül nukleáris programját.

Az ajánlat része azoknak az indítványoknak, amelyeket Észak-Korea a múlt héten Pekingben terjesztett elő az Egyesült Államok képviselőinek. Dél-Korea kedvezőnek ítélte a kommunista északi állam javaslatait – írta a Munhva Ilbo című szöuli napilap. Egy dél-koreai elnöki tanácsadó hétfőn úgy nyilatkozott, hogy Washingtonnak és szövetségeseinek méltányolni kellene a pekingi megbeszélések “ragyogó kilátásait”. A féléves viszály kezdete óta tartott első megbeszéléseken amerikai tájékoztatás szerint Észak-Korea elismerte, hogy atomfegyver van birtokában.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik