Belföld

Román részvétel az iraki újjáépítésben

Románia több irányban is erőfeszítéseket tesz azért, hogy részt vehessen az iraki újjáépítésben - jelentette ki csütörtökön Adrian Nastase román miniszterelnök a Mediafax román hírügynökségnek adott interjúban.

Adrian Nastase elmondta, hogy a román kormány különmegbízottjai napi kapcsolatban állnak Washingtonnal, illetve a Kuvaitban felállított újjáépítési és humanitárius feladatokat ellátó hivatallal. Az amerikai fővárosba egy héttel ezelőtt érkezett meg a román kormány képviselője, aki felvette a kapcsolatot az Iraki újjáépítésben részt vevő nagy amerikai társaságokkal, az USAID amerikai kormányügynökséggel, az amerikai kormány illetékeseivel.

Az iraki újjáépítésben való román részvételt ajánlotta az amerikai illetékesek figyelmébe közelmúltban tett washingtoni látogatásán Mihai Tanasescu román pénzügyminiszter. Júniusban hasonló céllal a román ipari miniszter utazik Washingtonba. A közeli napokban a román kormány egyik képviselője Londonban brit társaságokat és cégeket keres majd fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik