Belföld

Fidesz: “baráti mutyizás” a Malév egyik tenderén

A szocialista klientúra "baráti mutyizásának" tartja Szijjártó Péter fideszes képviselő, hogy egy referenciák nélküli, a versenytársánál jóval többet kérő cég nyerte el a Malév Rt. tenderét, amelyet munka-, tűz- és környezetvédelmi feladatok elvégzésére írtak ki.

„Úgy tűnik, Medgyessy Péter tehetetlen a szocialista klientúra ámokfutásaival szemben, nem tudja megfékezni azokat a kormányzathoz közel álló barátokat, akik sok száz millió forintért kötnek szerződéseket az adófizetők terhére” – mondta Szijjártó Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes parlamenti képviselő elmondta, az EU-Syncronic Kft. 400 millió forintért vállalta volna a Malév Rt.-nél a munka-, tűz- és környezetvédelmi feladatok elvégzését, a pályázatot azonban a Carriere Kft. nyerte el 720 millió forintért.

Hozzátette, hogy az utóbbi cég nem rendelkezett referenciával, és tevékenységi körébe csak a tender megjelenésének napján vette fel az említett feladatokat. A cég korábban színész- és modellügynökségként tevékenykedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik