Belföld

Pánikkeltés a Vasárnapi Újságban?

admin

2003. 04. 22. 08:59

A Magyar Rádió kuratóriumának elnöksége a médiatörvény értelmében felelős az intézmény törvényességének felügyeletért és kötelessége a műsortendenciák utólagos értékelése - indokolta a Népszavának Agárdi Péter, a rádió kuratóriumának elnökhelyettese, hogy három, a kormánypártok által delegált kurátortársával (Ambrus György, Gellért Kis Gábor és Szente Péter) miért tiltakozott a Vasárnapi Újság legutóbbi adásának jegyzete ellen.

A jegyzetben Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője egyebek mellett azt írta: “Ha nem sikerül az elindult katasztrófát leállítani, a paksi atomerőmű egy új Csernobillá válhat. (…) Ha elszabadul a láthatatlan sugárzás, akkor jaj nekünk, akkor a magyar lesz az emberi civilizáció történetében az első nép, amelyik egyik napról a másikra mindenestül eltűnik a történelemből.”

– A jegyzetíró visszaélt az állampolgárok jogos aggodalmaival és a véleménynyilvánítás szabadságával, tömeghisztériát próbált kelteni, amikor a tényeket meghamisítva és politikai manipulációt gyanítva párhuzamot vont a paksi atomerőműben bekövetkezett mostani üzemzavar és az 1986-os csernobili katasztrófa között és eljátszadozott a magyarság kipusztulásának gondolatával. A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének a mi véleményünket elutasító állásfoglalásáról azt gondolom, éppen a szervezet vezetői, Kondor Katalin és Hollós János felelősek azért, hogy – a korábbi tiltakozások és médiahatósági döntések ellenére – sem állhatott még helyre a törvénysesség a rádióban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.