Belföld

Lotus sportautók Magyarországon

Megkezdte a Lotus sportautók magyarországi forgalmazását a Lotus Hungary Kft. A Lotus csoport megítélése szerint a magyarországi autópiac fejlődése elérte azt a szintet, amikor a sportautók iránt is jelentkezik az igény, ezért elsőként jelentek meg ezzel a kínálattal.

A Lotus az utóbbi két évben eladási hálózatának megerősítésébe fogott, különösen Európában. Ennek keretében mintegy 20-szal bővítik az európai forgalmazók számát, ezek egyike a magyarországi Lotus Hungary, Kft., amely a Lotus gépkocsik kizárólagos forgalmazója.

A Lotus Hungary tulajdonosa a Hyundai Hungary és egy magánszemély. A társaság a Hyundai és a Jaguar gépkocsik kizárólagos importjogaival rendelkező cégcsoport tagja. A Lotus Hungary Kft. vezetői elmondták az MTI-nek: az első évben mintegy 10 gépkocsi eladását tervezik a magyar piacon. A nagy-britanniai Lotus csoport többségi tulajdonosa 1996 óta a maláj HICOM-Proton Group.

A norfolki manufaktúrából évente mintegy 4000 sportautó kerül ki. Ezen belül a General Motors-szal kötött szerződés alapján évi 1500 Opel Speedstert gyártanak, mintegy 150 Lotus Espritet. A gyártás zöme, 2000-2500 gépkocsi pedig a Lotus Elise modellje. A gyártott Lotusok 60 százalékát Nagy-Britanniában értékesítik, a többi exportra megy, a világ mintegy 30 országába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik