Belföld

Drákói szigor a bolti tolvajokkal szemben

Csütörtök óta nincs könyörület a bolti szarkákkal szemben Amszterdamban, még akkor sem, ha a tolvaj csupán minimális értékű árut vágott zsebre, sőt akkor sincs kegyelem, ha az elkövetőnek ez az első kihágása. A bolti és utcai rablókra, tolvajokra egyaránt kemény pénzbírságot rónak ki, s tettük miatt büntetett előéletű polgárokká válnak.

Az 70 eurót (17 ezer forint) meg nem haladó értékű termék elemeléséért azonnal 40 ezer forintnak megfelelő összegű pénzbírságot kell fizetni, míg egy maximum 175 euró értékű áru ellopása miatt már 70 ezer forintnyi euró a büntetés. Amennyiben az ellopott áru értéke ennél is magasabb, az ügyet bíróságra viszik, jelentette be Amszterdamban a bűnözés ellenőrzésére létrejött szövetség, amely a rendőrség, az igazságügy képviselői és a bolttulajdonosok közös kezdeményezésére alakult meg.

Senkivel szemben nem lesznek elnézőek, még akkor sem, ha a bűnöző csupán néhány euró értékű terméket vágott zsebre, tájékoztat a De Telegraaf. A “Repülő Csapat” Rendőrség sárga és kék egyenruhába öltözött, robogókkal közlekedő emberei április 10-től alkalmazzák az új szabályokat.

A rendőrségi szóvivő szerint az üzlettulajdonosokat megtanítják arra, hogyan kezeljék a tolvajokat, ugyanakkor szeretnék kidolgozni az eredményes módját annak, hogy a bolti lopásokat elszenvedők ne habozzanak feljelentést tenni.

A rendkívül szigorú rendszer célja főként azoknak a kiskereskedőknek a segítése, akik nem engedhetik meg maguknak a bolti tolvajok és utcai rablók elleni drága biztonsági módszerek alkalmazását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik