Belföld

Vezetőt vált a Nestlé Hungária

A Schöller Budatej és a Family Frost az év eleje óta Nestlé Schöller Hungária néven számvitelileg betagolódott a Nestlé Hungária Kft.-be, amelynek élén napokon belül személycsere esedékes. A szervezeti gyarapodás mellett a kft. regionális súlya is tovább nőhet. Bernard Meunier, a távozó vezérigazgató szerint a tavalyi exportot nem befolyásolta érdemben a forint árfolyam-erősödése - írja a Világgazdaság.

A svájci anyakonszern még a múlt év elején befejezte a német Schöller-csoport megvételét, és a tranzakciót a magyar Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta. A két egykori hazai Schöller-érdekeltség ettől függetlenül megőrizheti a működési önállóságát. A nemzetközi csoporton belül a párizsi székhelyű Nestlé Watershez tartozó Kékkúti Ásványvíz Rt. viszont a jövőben is teljesen független marad a Nestlé Hungáriától, ami azonban nem zár ki bizonyos mértékű együttműködést.

Bernard Meunier, a Nestlé Hungária belga nemzetiségű vezérigazgatója napokon belül távozik a cég éléről, és a párizsi Davigel társaság első embere lesz, amely a Nestlé csoporton belül a friss és fagyasztott élelmiszerek, jégkrémek éttermi forgalmazását végzi.

Az itteni munkakörét Laurent Freixe veszi át, aki Franciaországból érkezik. Bernard Meunier három évig volt a hazai Nestlé főnöke, ám már 1992-től 1995 végéig is a cégnél dolgozott marketingvezetőként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik