Belföld

Vezetőt vált a Nestlé Hungária

admin

2003. 04. 08. 08:06

A Schöller Budatej és a Family Frost az év eleje óta Nestlé Schöller Hungária néven számvitelileg betagolódott a Nestlé Hungária Kft.-be, amelynek élén napokon belül személycsere esedékes. A szervezeti gyarapodás mellett a kft. regionális súlya is tovább nőhet. Bernard Meunier, a távozó vezérigazgató szerint a tavalyi exportot nem befolyásolta érdemben a forint árfolyam-erősödése - írja a Világgazdaság.

A svájci anyakonszern még a múlt év elején befejezte a német Schöller-csoport megvételét, és a tranzakciót a magyar Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta. A két egykori hazai Schöller-érdekeltség ettől függetlenül megőrizheti a működési önállóságát. A nemzetközi csoporton belül a párizsi székhelyű Nestlé Watershez tartozó Kékkúti Ásványvíz Rt. viszont a jövőben is teljesen független marad a Nestlé Hungáriától, ami azonban nem zár ki bizonyos mértékű együttműködést.

Bernard Meunier, a Nestlé Hungária belga nemzetiségű vezérigazgatója napokon belül távozik a cég éléről, és a párizsi Davigel társaság első embere lesz, amely a Nestlé csoporton belül a friss és fagyasztott élelmiszerek, jégkrémek éttermi forgalmazását végzi.

Az itteni munkakörét Laurent Freixe veszi át, aki Franciaországból érkezik. Bernard Meunier három évig volt a hazai Nestlé főnöke, ám már 1992-től 1995 végéig is a cégnél dolgozott marketingvezetőként.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.