Belföld

Ki az úr Irakban?

Szaddám Huszein iraki elnök elvesztette az ellenőrzést Irak területének mintegy 35-40 százaléka felett - jelentette ki pénteken Washingtonban Richard Myers tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

Rumsfeeld és Myers a sajtó képviselői előtt visszautasította a szövetségesek háborús stratégiájával kapcsolatos bírálatokat és kételyeket. Rumsfeld kijelentette: egyelőre túl korai történelmet írni.  Myers védelmébe vette a szövetségesek haditervét, hangoztatva, hogy briliáns tervről van szó. A tábornok azt mondta, hogy 35-40 százalékkal csökkent a Szaddám Huszein által ellenőrzött iraki terület.

Ezzel párhuzamosan William Wallace vezérőrnagy, az Irakban harcoló szárazföldi erők parancsnoka az ellenséges haderőkre vonatkozóan úgy fogalmazott, hogy “ez nem az az ellenség, amely ellen a haditerv készült”. A katonai vezető a sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy a logisztikai nehézségek és az iraki gerillataktika miatt a tervezettnél hosszabb háborúra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik