Belföld

Négymilliárdos gyár Sajóvelezden

Négymilliárd forint értékű zöldmezős beruházással műanyag nyílászárókat és saját tervezésű ablakprofilokat gyártó üzem létesül egy Ózdhoz közeli faluban, Sajóvelezden - írja a Népszabadság.

Az építtető, a magyar tulajdonban lévő Duna Profit 2002 Rt. tegnap bejelentette: az eredeti tervekhez képest két újabb gépsort állítanak be. A nyár elején már próbaüzemelő gyár így a későbbiekben további harminc (összesen háromszázharminc) embernek ad majd munkát.

Tóth László, Sajóvelezd polgármestere elmondta: a tizenöt százalék fölötti regisztrált munkanélküliséggel küzdő település a területet piaci áron adta el a cégnek, de az indulás megkönnyítése érdekében mentesítette az adófizetés alól.

A Duna Profit 2002 Rt.-t tavaly ősszel alapította a miskolci bejegyzésű Dunaprofit Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet. A pénzbefektetésekre magas hozamot ígérő szövetkezet egyik korábbi vezető tisztségviselője ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly nyáron nyomozást rendelt el jelentős értékre elkövetett csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. Ferenczi Lászlótól, a főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a közelmúltban az ügyet vádemelési javaslattal eljuttatták az ügyészségre.

Moldván János, a Duna Profit 2002 Rt. vezérigazgatója szerint a kétmilliárd forint alaptőkéjű rt. önálló jogi személy, ezért a sajóvelezdi beruházást semmiféle veszély nem fenyegeti. A cég 2004-re hatmilliárd forint bevételt tervez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik