Belföld

Frekvenciára pályázik Csollány Szilveszter

admin
admin

2003. 03. 26. 08:56

Nagy a kereslet a határ menti rádiózás iránt. Az ORTT által meghirdetett újabb műsorszolgáltatási jogosultságok közül a soproni 104,6 MHz frekvenciára hatan pályáznak - írja a Világgazdaság. A határsávtól a Csollány Szilveszter és több egykori élsportoló alapította rádiós vállalkozás is jó üzletet remélhet.

Tizenöt pályázat érkezett az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nemrégiben meghirdetett hat helyi kereskedelmi frekvenciájára. A legtöbben, ugyancsak hatan, a rádiós berkekben – a szakértők szerint – újabb lehetőségekkel is kecsegtető soproni 104,6 MHz-es frekvenciára kandidáltak. Krasznai Gábor, a soproni frekvenciára pályázó “A” 2003 Kft. tanácsadója elmondta: a társaság alapítói többek között olyan élsportolók, mint Csollány Szilveszter olimpia-, világ- és Európa-bajnok tornász, valamint az egykori hátúszó Ágh Norbert.

Hangsúlyozta, előnyük lehet, hogy a viszonylag sűrűn lakott 60 km-es soproni körzetben jelenleg csak egy frekvencia működik. Igaz, azon – nem kis bonyodalmat okozva – három rádiós vállalkozás osztozkodik. Krasznai Gábor szerint újabb lehetőségeket tartogat az is, hogy Magyarország európai uniós csatlakozásával megnő a határsáv szerepe. Hangsúlyozta azt is: könnyebben és biztonságosabban lehet tervezni a hirdetési bevételekkel, mint másutt. Komoly lehetőségeket tartogat a turizmus is, amely révén még német nyelvű hirdetésekkel is számolhatnak a tulajdonosok. További bevételek remélhetők attól, hogy a tervek szerint a rádió német nyelven is közöl majd időjárás-jelentést és útinformációt.

A tanácsadó szerint a befektetés legalább öt-tíz millió forintot igényel, míg az adó működtetése legkevesebb havi 800 ezer forintba kerül, de ez az igényektől függően akár 2-3 milliót is elérhet.

Szabadkai Balázs, a székesfehérvári Rádió 1-et üzemeltető Track 57 Kft. ügyvezető igazgatója szerint a határ széli rádiók akár 50-60 százalékkal nagyobb hirdetési bevételre is szert tehetnek. A 17 ezer fős móri és a 13 ezer fős sárbogárdi frekvenciára pályázó társaság vezetője úgy véli: e két rádiós frekvencia nem tudna eltartani egy most induló új rádiós vállalkozást.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2011. március 4.
A Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főbejárata a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában. A felvétel 2011. február 25-én készült. 
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.