Belföld

Eséssel kezdtek a tőzsdeindexek hétfőn

Hétfőn 66,62 pontos eséssel 7516,86 ponton nyitott a BUX. Az iraki háborúval kapcsolatos hírek szabnak továbbra is irányt a részvénypiacoknak - vélik a megkérdezett tőzsdei szakértők.

– A háborús események határozzák meg az árakat, nem pedig a fundamentumok – mondta Káldi László, a Raiffeisen Értékpapír Rt. üzletkötője. A kereskedő a nyitásban kisebb emelkedésre számít elsősorban a Mol vezérletével, a későbbiekben viszont véleménye szerint a napközbeni hírek befolyásolhatják a kereskedést.

Antal Dénes, a Magyar Külkereskedelmi Bank üzletkötője úgy véli, a múlt heti jelentős erősödést kisebb korrekció követheti, a háború gyors lefolyásával kapcsolatos feltételezések ugyanis meginogtak. Hozzátette, hogy Európában kedvezőtlen vállalati hírek is napvilágot láttak a hétvégén, bár ezekre most kevésbé figyelnek a piacok.

A londoni FTSE-100 23,8 pontos veszteséggel nyitott hétfőn, és rövidesen 29,3 pont volt a vesztesége, míg a frankfurti DAX-30 2,44 pontos veszteséggel indult hétfőn, és néhány perc múlva már 6,56 pontos mínuszban volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik