Belföld

Lakossági internetcsomag nagykereskedelmi áron a Monorteltől

A Monortel a hazai telefontársaságok közül egyedüliként olyan új kedvezményes díjcsomagot vezet be április 1-jétől, amely a MATÁV nagykereskedelmi (viszonteladói) árával teljesen megegyező összegért biztosítja közvetlenül az egyéni előfizetők számára a havi 100 órás internetezéshez szükséges telefonkapcsolatot.

Az informatikai és hírközlési miniszterrel aláírt megállapodásnak megfelelően a UPC-csoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság Rt. (MTT) ugyanolyan áron kínálja közvetlenül a végfelhasználók számára 100 órás internethozzáférést lehetővé tevő telefondíj-csomagját, mint amennyiért azt a domináns telefonszolgáltató viszonteladóként az internetszolgáltatóknak biztosítja.

Az április 1-jén bevezetendő MaxiNet lakossági díjcsomagot havi bruttó 6562,50 forintért a monori központú 29-es körzet 43 településen élő valamennyi egyéni telefonelőfizetéssel rendelkező internetező igénybe veheti, függetlenül attól, hogy az MTT vagy bármely más szolgáltató biztosítja számára az internetkapcsolatot. A Monortel minden esetben többletdíj felszámítása nélkül, maga gondoskodik az internethasználati percdíjak méréséről, számlázásáról és beszedéséről, továbbá a miniszteri rendelet szerinti 13 százalékos díjrészesedést is ténylegesen, teljes mértékben átadja az internet-szolgáltatóknak.

A már meglévő 15 órás KezdőNet és 40 órás HaladóNet díjcsomagok mellett, az intenzívebb otthoni internetezők számára kialakított új 100 órás díjcsomag a hatósági áras tarifához képest több, mint 50 százalékos kedvezményt biztosít az internetezés telefonköltségeiből. Az új díjcsomag, a korábbiakhoz hasonlóan hétköznap 16 órától reggel 7 óráig, ünnepnapokon, illetőleg szombaton és vasárnap pedig egész napra vonatkozóan tartalmazza a telefonhasználat kedvezményes költségét, az internethozzáférési szolgáltatásra emellett külön kell előfizetni.

Magyarország egyetlen egykörzetes, helyi koncessziós távközlési szolgáltatója azt reméli, hogy az internetszolgáltatók is csökkentik majd az új telefondíjcsomagjához kötődő internethozzáférési díjaikat, s ezáltal a felhasználók még nagyobb kedvezményben részesülhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik