Belföld

Az innovatív gyógyszergyártók tisztáznák a helyzetet

admin

2003. 03. 12. 09:27

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete közleményében utasítja vissza az általánosító vádaskodást.

Az elmúlt napokban az egész gyógyszeriparra árnyékot vető hírek láttak napvilágot. Amennyiben ezek a hírek igaznak bizonyulnak, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elítéli a szóban forgó meg nem engedett, etikátlan eszközökkel történő adatgyűjtést és azok felhasználását üzleti előnyök szerzése céljából. Tagvállalatai nevében elhatárolódik ettől a magatartástól és módszertől.

A helyzet tisztázása érdekében ezúton kérjük az – eddig csak a sajtóból ismert – adatok teljes körű nyilvánosságra hozatalát. Amennyiben egy vállalatról bebizonyosodik, tartozzék bármelyik gyártói szövetséghez, hogy ilyen tevékenységet folytatott, úgy kezdeményezzük, hogy a gyártói egyesületek Közös Etikai Bizottsága az ügyet kivizsgálja és megtegye a megfelelő lépéseket.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete visszautasítja az általánosító vádaskodást, mely rossz fényt vet a gyógyszergyártókra, hitelüket rontja és kétes üzleti tevékenységgel vádolja őket.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete továbbra is a gyógyszerkutatást, a gyógyító tevékenység minőségét és a tisztességes piaci magatartást tartja szem előtt, miközben az egészségügyi hatóságok korrekt partnere kíván maradni – áll a közleményben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2016. március 2.
Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramja őszi szemeszterének záró-, illetve tavaszi szemeszterének nyitórendezvényén és oklevélátadóján a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Csekonics-termében 2016. március 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.