Belföld

Sony Ericsson – mit tudnak az új mobiltelefonok?

Egy nappal a hannoveri CeBit megnyitása előtt a Sony Ericsson itthon is bemutatta három új készülékét, valamint két, vezeték nélküli technológiára épülő tartozékát.

A 2001 októberében a Sony és az Ericsson mobilüzletágának fúziójából létrejött Sony Ericsson azt a célt tűzte maga elé, hogy öt éven belül világelső legyen a multimédiás telefonok gyártása területén. Ebben fontos állomás a 2003-as év, amikor is a cég három új telefont dobott piacra. Mindháromnál a legfontosabb szempontok a multimédiás alkalmazások, a szórakoztatás, az üzleti felhasználók számára pedig a széleskörű csatlakoztatás.


Sony Ericsson – mit tudnak az új mobiltelefonok? 1

T310 – az ifjúságnak sok-sok játék

Március végén Westel előfizetéssel kevesebb mint 50 ezer forintért itthon is kapható a T310-es készülék. A célközönség a fiatalság, ezért elsősorban a minél szélesebb körű szórakoztatás lebegett a tervezők szeme előtt. A készülékre 60, Java és Mophun (C++) platformra írott játékot tölthetnek le a felhasználók, az alapjátékok között megtalálható a PlayStation2-ből ismert Tony Hawk Pro Skater 4.

A játékélményt fokozza a beépített joystick, a 32 szólamú hang és rezgés funkció, és természetesen a színes kijelző. A készülék MCA-25 digitális kamerával ellátott, MMS vaalmint e-mail funkciókkal felszerelt. További részletek a T310-ről >>


Sony Ericsson – mit tudnak az új mobiltelefonok? 2

T610 – az új zászlóshajó

A T610-es készüléket a designra és minőségre kényes, elsősorban 20-50 éves korosztálynak ajánlja a cég. A CeBit-en a készülék a Sony Ericsson legjelentősebb dobása, ahogy Varga Mihály marketingigazgató fogalmazott, az új zászlóshajó. A készülék a harmadik negyedévtől kapható itthon, várhatóan százezer forint körüli áron.

A T610 az első olyan készüléke a cégnek, amely alkalmazza a QuickShare szoftvert. Ennek segítségével egyszerűen és gyorsan továbbíthatók a képek a telefon és egy számítógép, illetve egy számítógép és egyéb eszközök között. A képküldés történhet Bluetooth kapcsolattal, mobil hálózaton e-mail, illetve MMS formában. A telefon a cég portfóliójában abból a szempontból is vezető, hogy elsőként ebbe a készülékbe építettek vakut (Phone Flash MPF-10). További részletek a T610-ről >>

 Mit tud a Z1010?

Képalkotás:
Videobeszélgetés, TwinCam (ikerkamera), VGA állóképformátum, QCIF videoformátum, UMTS 64 kbit/s feltöltési sebesség, GPRS 4+2, Kettős kijelző ( az egyik 176×220 pixel/65.536 szín, a másik 101×80 pixel / 4 szintű szürkeárnyalat)
Multimédia-szórakozás
MPEG 4, H.263, MP3, ACC, AMR; UMTS 384 kbit/s letöltési sebesség, Polifóniás hang (24 csatorna), WAP 2.0, Java MIDP 1.0
Üzenettovábbítás
SMS/EMS/MMS/MMS video, Wireless village
Csatlakoztathatóság
Nagy hatótávú Bluetooth
Sony Memory stick Duo, egy db 16 MB-os Memory Sticket tartalmaz
Valós USB csatolófelület – 12 Mbit/s
IrDA

Z1010 – az első 3G-s telefon

A sajtótájékoztatón a cég marketingigazgatója bemutatta a Sony Ericsson első harmadik generációs készülékét is. A kétnormás UMTS/GSM-GPRS telefon tervezésénél a videoalkalmazások futtatása, videokonferenciák kaptak hangsúlyt: a készüléket ezért két kamerával és két kijelzővel látták el. A telefon és más eszközök közötti információcseréről, valamint a memóriabővítésről a Sony Memory Stick Duo technológia gondoskodik. Ennek segítségével képek, videoklipek vagy akár zenefájlok is könnyen mozgathatók a telefon és más készülékek között.

Bluetooth zenei headset és fülhallgató

Az összes Bluetooth alapú telefonhoz (T68i, P800, T610, T608) használható vezetéknélküli HBM-30 headset digitális zenehallgatást tesz lehetővé. A kisméretű eszközzel MP3 és ATRAC3 formátumú hanganyagok lejátszására alkalmas, a zenei anyagok tárolására Memory Stick Duo memóriát használ. A headset 2003 második felében kerül a boltokba.

A HBH-60 a piac egyik legkisebb fülhallgatója: 72 mm hosszú és csupán 22 gramm. Segítségével a hívásfogadás a gombok megnyomása nélkül, hangvezérléssel is lehetséges. Kifejezetten a sokat úton lévőknek ajánlja a cég. A fülhallgató a telefontól legfeljebb 10 méteres távolságig használható. Más gyártók Bluetooth-funkciókkal felszerelt készülékeivel is kompatibilis.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik