Belföld

A telt, piros ajkak a legvonzóbbak

Marilyn Monroe és Brad Pitt ajkai a legcsábítóbbak egy brit kutatás eredményei szerint. A Louisville Egyetem pszichológia tanszékének kutatói azt vizsgálták, hogy milyen ajakméret és forma rendelkezik a legnagyobb vonzerővel - idézi dolgozat eredményeit a Magyar Hírlap.

“Általánosságban azt mondhatnám, hogy a nagy, telt ajkak előnyösebbek ebből a szempontból, de a szélsőségek azért már itt is visszaütnek. Mick Jagger ajkai például már kevés nő számára vonzóak” – nyilatkozta a BBC-nek Michael Cunningham tanszékvezető. Persze az sem mindegy, hogy férfiakról vagy nőkről van-e szó.

A hölgyek számára például az általában egyszerre érzékenységet és nyerseséget sugárzó ajkak bírnak különös attraktivitással – Brad Pittnek állítólag éppen ilyenek vannak. Az erősebb nem pedig a nagy, vörös, telt ajkak után bolondul. Cunningham szerint ezzel – tudat alatt – minden nő tisztában van, ezért is jelez szexuális visszautasítást, ha valaki összeszorítja a száját.

A vizsgálatok során kiderült, hogy az ajkak olyannyira érzékenyen reagálnak az érzelmi állapotokra, hogy egy szeretett ember láttán megnagyobbodnak és vörösebbek is lesznek. A pszichológusok szerint egyébként a “megfelelő” ajkak mellett a nagy szemek és a viszonylag kis orr azok a jegyek, amelyek vonzóvá tesznek valakit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik