Belföld

Késnek az autópálya-kivitelezési munkák

admin

2003. 03. 05. 08:48

A Nemzeti Autópálya (NA) Rt. még nem adta át azon autópálya-szakaszok munkaterületeit a kivitelezőknek, amelyek építésének megkezdését a pályázati kiírásban március 1-jében határozták meg - írja a Világgazdaság. A lap úgy értesült: összevonhatják a társaság elnöki és vezérigazgatói posztját.

Az NA Rt. 2002. december közepén hirdetett eredményt az idén kezdődő sztrádaépítésekre kiírt közbeszerzési eljárásokban. Minden pályázat esetében 2003. március 1-jét jelölték meg a munkaterület átadásának időpontjaként. Az átadás – a rossz időjárás miatt – várat magára. Szakértők szerint az egyelőre csupán néhány napos késés nem befolyásolja a projektek 2004. június 30-ai, illetve 2005. június 30-ai átadási határidőit.

Időközben kiválasztották a megkezdendő útépítések mérnökeit. Az NA Rt. a laphoz eljuttatott közleménye szerint a kiemelt közútfejlesztési munkálatok teljes körű koordinatív mérnöki felügyeletére tavaly december 18-án meghirdetett tárgyalásos előminősítéses közbeszerzési eljárás sikeresen zárult.

Az M3-as autópálya Polgár–Görbeháza szakasza építési munkálatainak mérnöki felügyeletét a Főber–Oviber konzorcium láthatja el. Tagjai: a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Rt., valamint az Oviber Országos Vízügyi Beruházási Mérnöki Konzulens és Tervező Kft.

Az M7-es autópálya Balatonszárszó–Ordacsehi közötti szakasznál a Metró Közlekedésfejlesztési, Beruházási és Mérnöki Szolgáltató Kft. nyert. Az M7-es sztráda Becsehely–Letenye, valamint az M70-es autóút Letenye–Tornyiszentmiklós közötti szakaszánál az Utiber Közúti Beruházó Kft. ajánlatát fogadták el. A nyertesekkel az NA Rt. rövidesen szerződést köt. Az árakat firtató kérdésünkre nem kaptunk választ, noha azokat az eredmények közzétételekor fel kell tüntetni a Közbeszerzési Értesítőben.

Mint korábban a Világgazdaság már megírta: az autópálya-szakaszok építőit közbeszerzéssel választotta ki az NA Rt. A társaság döntése értelmében az M3-ast a Polgár és Görbeháza közötti 13 kilométeren az Egút Rt. és a Debmut Rt. alkotta M3 Görbeháza 2002 közös vállalkozás építheti 18,054 milliárd forintért. Az M7-est Balatonszárszó és Ordacsehi között, 20 kilométeren a Hídépítő Rt.–Betonút Rt. alkotta Szárszó konzorcium építi, mintegy 65,1 milliárdért. Az M7-es sztráda Becsehely–Letenye közötti kilenc kilométernek, valamint az M70-es autóút Letenye–Tornyiszentmiklós közötti 19 kilométernek a kivitelezője a Strabag Kft. Az ajánlati ár 44,77 milliárd forint volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.