Belföld

A Fidelitas korrupciót sejt, Kiss Elemér cáfol

A Fidesz a pénzügyminisztertől és Keller László közpénzügyi államtitkártól vár választ arra, hogy a Kiss Elemér kancelláriaminiszter nevével fémjelzett ügyvédi irodát bízták-e meg a kormányváltás után a Malév Rt. átvilágításával. Egy a Fidelitashoz közel álló lap szerint az átvilágítás ellenértéke 30 millió forintra tehető.

Kiss Elemér a Népszabadságnak kijelentette, miniszteri kinevezése óta szünetelteti ügyvédi munkáját, így a kifogásolt megbízásról sem tud.

Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter nevével is fémjelzett Forgács & Kiss Ügyvédi Iroda kapta a Malév Rt. átvilágítására szóló megbízást a kormányváltás után – állítja az Utolsó Figyelmeztetés című, a Fidelitashoz közel álló lap. Az írás szerint a Malév Rt. Igazgatósága 2002 augusztusában határozott az átvilágításról, 2002. december 27-én pedig megbízási szerződést kötöttek a Forgács & Kiss Ügyvédi Irodával. A lap úgy tudja, hogy az átvilágítás ellenértéke 30 millió forint. Az utolsó figyelmeztetés egy 2003. január 22-i keltezésű dokumentum fénymásolatát is közli: a Forgács & Kiss Ügyvédi Iroda levélben kéri a Magyar Légiközlekedési Rt. jogi igazgatóságának vezetőjétől, Kovács Attilától, hogy az átvilágítási szerződés alapján bocsássák az ügyvédi iroda rendelkezésére néhány dokumentum fénymásolatát.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik