Belföld

Rekordveszteség után leépít a Reuters

A brit Reuters Group Plc. hírügynökség, a világ legnagyobb pénzügyi-üzleti hír- és adatszolgáltatója veszteségi rekordról adott számot, és ezzel párhuzamosan háromezer fő elbocsátását is magában foglaló három éves futamidejű átszervezési programot jelentett be.

Az elbocsátások az elmúlt két év folyamán végrehajtott, az alkalmazotti létszám tíz százalékár érintő mintegy 2500 fős létszámleépítés tetejében lesznek végrehajtva.

A nettó veszteség 394 millió font-sterling (631 millió dollár) lett. Az adó előtti 89 millió font-sterling pozitív eredmény azonban meghaladta az elemzői várakozásokat. Az alaptevékenység utáni díjbevételre legalább kilenc százalékos csökkenést jelez előre a Reuters az idei első félévre vonatkozóan.

A befektetési banki ügyfélkör, mely a Reuters árbevételének mintegy harmadát adja, az elmúlt két év folyamán mintegy 100 ezer fős létszámleépítést hajtott végre. Mindez a Reuters-nál csökkenő számú információs- és érték kereskedelmi terminál formájában csapódott le. A piacot alapvetően két szervezet, a Reuters, és a magánkézben lévő Bloomberg LP szolgálja ki.

A Reuters kereskedés technológiai érdekeltségei között sorolható fel az amerikai piacokon jegyzett részvények forgalmazását bonyolító Instinet Group Inc kereskedelmi platform, valamint a
szoftverfejlesztéssel foglalkozó Tibco Software Inc. A Reuters egy technológiai tanácsadó üzletágat és egy szélessávú, biztonságos adatátviteli rendszerekkel foglalkozó közös vállalkozást is fenntart.
[More on FT.com]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik