Belföld

Több mint 3 milliárd forintnyi vagyonát árverezte el a DAM Steel

A DAM Steel Rt. több mint 3 milliárd forint értékű vagyonelemének árverését tartotta hétfőn délután a Bedő Bt. Első Budai Árverőház a CIB Bank Rt. megbízásából.

Az erről szóló hirdetményt az árverező csütörtökön tette közzé és hétfőn a meghirdetett időpontban, zárt ajtók mögött meg is kezdődött az árverés.

Az eseményen nagyszámú érdeklődő vett részt, de sem kilétüket, sem az árverezésre szánt vagyont az árverés ideje alatt nem ismertették. Erről a CIB Bank Rt. sajtóközleményt bocsát ki hétfőn este.

A CIB Bank Rt., zálogjogából fakadó igényének érvényesítéséért 3,238 milliárd forint kikiáltási áron hirdette meg a DAM Steel Rt. alapanyagainak és félkész termék készleteinek értékesítését.

A DAM Steel gazdasági nehézségei miatt 2003. január 1-én leállította hengersorait, másfél ezer dolgozóját kényszerszabadságra küldte. Az elmúlt napokban átmenetileg beindították a finom- és középhengerművet, hogy a raktáron lévő mintegy 6000 tonna acélbugát lehengereljék, és szállítani tudjanak a hazai és külföldi megrendelőknek a korábban megkötött szerződések alapján.

A társaság az elmúlt hetekben az energiaszolgáltatókkal és a bankokkal folytatott tárgyalásokat a diósgyőri kohászat újraindításáról. A megbeszélések mindez ideig nem vezettek eredményre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik