Belföld

A Matáv 1430 dolgozót küld el

A várakozásokkal egybehangzó gyorsjelentési eredményeket kommentálva Straub Elek elnök-vezérigazgató elmondta, idén mintegy 1100 fős létszámcsökkentést hajtanak végre a Matáv Rt.-nél, és további 330 fős leépítést a leányvállalatoknál.

Ez a mintegy 8-9 százalékos karcsúsítás lényeges változás a tavalyi 2-3, illetve a 2004-re kilátásba helyezett 3 százalékos racionalizáláshoz képest, és elsősorban a vezetékes üzletágat érinti. Az idei tervekben mindemellett (a tavaly 7,8 százalék után) egyszámjegyű bevételnövekedés és 40 százalék körüli EBITDA (kamat-, adó- és amortizáció nélkül számított eredmény) ráta szerepel a 2002. évi 41,5 százalékhoz képest.

A miniszterelnök Európa-tervében beígért olcsóbb internethasználattal kapcsolatban Straub Elek elmondta: márciustól valóban várható a Matáv-Axelero ügyfelek esetében az internet díjak 25 százalék körüli csökkentése, ám ennek részleteit csak később hozzák nyilvánosságra.
A vezetékes üzletágban elért pozíciók megtartása valamint a mobiltelefónia szolgáltatásainak bővítése mellett a szélessávú (ADSL) technológiák elterjesztése élvez prioritást a társaság stratégiai célkitűzései között. A macedón MakTel-akvizícióhoz hasonló, más külföldi beruházás ötletét sem veti el a Matáv.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik