Belföld

Szájer módosítani akarja az EU alkotmánytervezetét

Szájer József, az Európai Unió Konventjének tagjaként - a testület más képviselőivel közösen - módosító javaslatot nyújt be az Unió alkotmányának tervezetéhez.

Szájer azt kezdeményezi, hogy az EU alaptörvénye tegyen említést a kereszténységről, az Európát összetartó hitbéli hagyományról, illetve Istenről.


Szájer József, az Országgyűlés fideszes alelnöke az Európai Unió Konventjének tagjaként módosítaná az Európai Unió alkotmányát. Emiatt ma találkozott Seregély István érsekkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével, Erdő Péter prímással, érsekkel és Veres András püspökkel, az MKPK titkárával.

Szájer a konvent más tagjaival együtt azt javasolja, hogy az EU alaptörvénye tegyen említést a kereszténységről, az Európát összetartó hitbéli hagyományról, illetve Istenről. Az egyház képviselőinek nevében Seregély István aláírásával sajtónyilatkozatban nyomatékosította, hogy támogatják a tartalmi módosítások beillesztését az EU alkotmányába. Szájer József közölte: hasonló találkozót kezdeményezett a többi keresztény történelmi egyház vezetőivel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik