Belföld

Esésre számítanak a befektetők

Szerdán 24,70 pontos csökkenéssel 7466,10 ponton nyitott a BUX. Csökkenésre számítanak szerdán a megkérdezett tőzsdei szakértők.

Imrek Viktor, az OTP Bank Rt. elemzője szerint az európai piacokon csökkenés várható a New York-i tőzsdemutatók keddi visszaesése alapján. Hozzátette, hogy a szerdán megjelent magyar vállalati gyorsjelentések sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

– A piac várhatóan nem fog örülni annak, hogy az Egis orosz exportja jelentősen visszaesett, és a fedezeti üzleteivel sem tudta megfelelően kompenzálni a forint erősödését. A Synergon árbevétele is elmaradt a várakozástól, a Démász jelentése viszont nagyjából a vártnak megfelelően alakult – mondta az elemző.

Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője is csökkenést vár elsősorban a külföldről érkező negatív hatások alapján. Az Egissel kapcsolatban szintén úgy véli, hogy a részvény árfolyama a piaci átlagot meghaladóan eshet a társaság gyenge negyedéves teljesítménye miatt.

A gyengülő jen hátán erősödő exportérdekeltségű részvények húzták fel a tokiói értéktőzsde vezető részvényindexét szerdán, a keddi szünnap után. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 179,24 pontos, vagyis 2,11 százalékos erősödéssel 8664,17 ponton zárt.

Kedden a DJIA vesztesége kerek 77 pont (0,97 százalék) lett és az index 7843,11 ponton fejezte be a keddi napot, míg a Nasdaq composite hétfőhöz képest csak 1,17 pontot (0,1 százalékot) vesztett és 13 ponton zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik