Belföld

Szerdán vezetik be a tőzsdére az FHB jelzáloglevelét

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. szerdán vezeti be jelzáloglevelének első sorozatrészletét a tőzsdei kereskedésbe - tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos honlapján kedden.

Az FHB első sorozatrészletként 1 millió darab, 10 ezer forint névértékű névre szóló jelzáloglevelet bocsát ki. A közlemény szerint az FHB és a bevezetés során eljáró Erste Bank Befektetési Rt. hétfőn nyújtotta be a tőzsdei bevezetésre szóló kérelmét a BÉT-re. A hétéves futamidejű, fix kamatozású dematerializált jelzáloglevél kamata 7,75 százalék.
Jelzáloglevelet bocsátott ki az OTP Jelzálogbank

Ugyanakkor az OTP Jelzálogbank Rt. február 10-én zárt körben 10 milliárd forint névértékű jelzáloglevelet hozott forgalomba az OJB 2012/A jelzésű, 9 éves futamidejű, változó kamatozású sorozatból – jelentette be a hitelintézet a BÉT honlapján. E jelzáloglevelekből korábban február 3-án, 11 milliárd forint névértékben volt kibocsátás.

A 2012. január 31-én lejáró OJB 2012/A jelzésű jelzáloglevelek kamatlába 2004. január 31-ig évi 9 százalék (a hat havi diszkont kincstárjegy kamata plusz 100 bázispont). A kibocsátó a jelzáloglevelekre félévente fizet kamatot, a tőke törlesztésére lejáratkor, egy összegben kerül sor.

Az OTP a mostanival együtt az idén összesen 50 milliárd forint névértékű jelzáloglevelet bocsátott ki, forgalomban lévő jelzáloglevél-állománya 227,1 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik