Belföld

Életképessé vált az új Mizo

Stabil gazdálkodás jellemezte az Új MiZo Rt. működését a felszámolás utáni első töredék évben. A vállalat úgy jött ki a felszámolási eljárásból, hogy bebizonyosodott, a tevékenységet tekintve életképes vállalkozás volt a MiZo Rt. Gazdálkodási hiányosságok vezettek oda, hogy 2000 februárjában több hitelező megindította a felszámolási eljárást – vonta le a következtetést Kiss János vezérigazgató.

A vállalat gazdálkodása a cégvezető szerint mára oly mértékben stabilizálódott, hogy hitelt csak a termelői kifizetések megfelelő ütemezése miatt alkalmaz a cég – írja a Világgazdaság. Még a felszámolási eljárás idején alakult ki az a gyakorlat, hogy a termelőknek már a tárgyhónapban kifizetik a szállított tej ellenértékének 60 százalékát, míg a fennmaradó 40-et a következő hónap 15-éig teljesítik. Erre az évre 10 százalékkal több tej átvételére szerződött a vállalat, mint tavaly.

A versenyképesség javítása érdekében ez évtől több technológiai beruházás megkezdését tervezi a cég, ami a nagyobb feldolgozottságú termékek arányának növelését célozza. A fejlesztésekhez szükséges forrás előteremtésének legvalószínűbb módja a banki hitel lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik