Belföld

Tömeges leépítés a postánál?

Az év végéig mintegy 3500 munkavállalót, a következő három évben pedig további 4000 főt bocsáthat el a Magyar Posta Rt. - értesült a Magyar Nemzet. Az állami cég illetékese elismerte, hogy a társaság üzleti tervének egyik változatában szerepel a létszámleépítés és több száz település állandó postaszolgáltatásának megszüntetése is.

Az üzleti tervet még nem fogadták el, az csak februárban várható – közölte Balogh Ádám, a cég szóvivője a napilappal. Hozzátette: több üzleti terv létezik, így elképzelhető, hogy valamelyikükben 2003-ra szerepel a 3500 fős leépítés és a postahivatalok megszüntetése. Az átszervezések során regionális igazgatóságokat hoznának létre.

A Magyar Nemzet információja szerint az idei létszámleépítést további elbocsátások követnék, így négy év alatt összesen hétezerötszáz munkavállalótól válna meg a Posta. Ez leginkább a fegyveres szolgálatot teljesítő biztonsági személyzetet és az informatikai részleget érintené.

A Magyar Posta Rt. valamennyi munkavállalói érdekképviselete közös állásfoglalásban utasította el a társaság új stratégiájának tervezetét, bár tudomásul veszik a racionalizálás szükségességét.

A lap értesülési szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-ben napirenden van a társaság privatizálása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik