Belföld

Vodafone Live! – nagy fejlesztéshez drága kampány

A Vodafone Magyarországon is elindítja Vodafone Live! multimédiás szolgáltatáscsomagját. A 18-25 éves társaságkedvelő, városi, bulizós közönséget akarja vele meghódítani.

A magyar mobilpiac történetében a Vodafone Live! február 3-ai bevezetése – a hálózatok kiépítésétől eltekintve – az eddigi legnagyobb horderejű lépés
Vodafone Live! – nagy fejlesztéshez drága kampány 1

– jelentette be Graeme Millar, a cég marketingigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón. A bevezetés jelentőségéhez illően a cég nem fukarkodik a reklámköltéssel sem: közel félmilliárd forintból kívánja népszerűsíteni az új szolgáltatáscsomagot. Az összeg közel fele tévé-, mozi- és rádióreklámra, a másik fele pedig a célcsoport közvetlen elérésére megy el. A szolgáltatás szűken vett célcsoportja a 18-25 éves társaságkedvelő, városi, bulizós közönség.

 Tárgyalások a versenytársakkal

A Vodafone ügyfelei egyelőre saját hálózatukon belül küldhetnek egymásnak MMS-képeket. Lehet ezentúl mail-címekre is képet küldeni. A cég intenzív tárgyalásokat folytat a másik két mobilszolgáltatóval MMS hálózatuk összekapcsolásáról, így lehetőség nyílna képes üzenetet küldeni más szolgáltatók hálózatába is. Graeme Millar marketingigazgató szerint ez a közeljövőben megvalósulhat, így lehet, hogy Magyarország lesz az első olyan ország, ahol az előfizetők bármely hálózaton lévő ismerősüknek küldhetnének képüzenetet.

Csengőhangok, játékok, hírek, horoszkóp…..

Az új szolgáltatáscsomag magában foglalja az MMS küldés lehetőségét, valamint többszólamú csengőhangok és Java-játékok letöltését. Áprilistól a csomag mail, azaz “unified messages”, valamint instant messages szolgáltatással egészül ki.

A felhasználók március 1-jéig ingyen küldhetnek MMS-képeket. Azon túl a kis méretű, 10 kilobitnél nem nagyobb üzenetek továbbítása előfizetőknek 60, kártyásoknak bruttó 75 forintba kerül. Nagyméretű, 10-30 kbit képek küldése 120, illetve 150 forintba kerül majd.

A felhasználók közel ezer, többszólamú, változatos stílusú – rock, pop, reggae, jazz, dance és komolyzenei – csengőhang közül választhatnak, egy letöltés ára 250 forint. Jelenleg 15 két-, illetve háromdimenziós játékkal – többek között Stormy Sight, Pac-Man, Galaxian, Space Invaders, Bubble Bobble, Darius – szórakozhatnak az ügyfelek. Egy-egy játék 800 forintért tölthető le. Magának a Vodafone Live! csomagnak egyébként nincs alapdíja.

 Adatforgalmi korlátozás

Február 15-étől a Vodafone a feltöltőkártyás ügyfelek részére nyújtott GPRS – WAP szolgáltatásának adatforgalmát havi 5 MB-ban maximálta, ezen belül sem haladhatja meg a heti 2 MB-ot. A szolgáltatás díja továbbra is havi bruttó 375 forint marad.

Sharp készülék részletre is


A szolgáltatás egyelőre a Sharp GX10 készülékén élvezhető. Tavasszal a kör további két telefonnal – Panasonic GD87 és Nokia 7650 – bővül. A Sharp készüléket előfizetők 99 900 forintért, kártyás ügyfelek 139 900 forintért vásárolhatják meg. Aki számára csak az ár a korlát, annak kétféle kamatmentes hitellehetőséget is kínál a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik