Belföld

Pótnyomozás Csillebérc ügyében

Helyt adott Rogán Antal (Fidesz) panaszának és pótnyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség „a Csillebérci Úttörőtábor egyes részeinek áron alul történt eladása" ügyében.

Korábban a rendőrség arról tájékoztatta a „kiemelt ügyként kezelt nyomozást” felügyelő ügyészt, hogy gyanúsítottként kívánja kihallgatni Rácz Pétert, az úttörőszövetség elnökét. Akkor azonban az ügyész a nyomozás megszüntetésére utasította az ORFK-t.


A Népszabadság értesülése szerint a Fővárosi Főügyészség helyt adott Rogán Antal képviselő panaszának, és pótnyomozást rendelt el „a Csillebérci Úttörőtábor egyes részeinek” áron aluli eladása miatt. Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának korrupcióellenes osztálya még tavaly júniusban rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. Rogán álláspontja szerint bűncselekményt követtek el azok, akik a Magyar Úttörők Szövetsége (MÚSZ) Csillebérci Úttörőtáborához tartozó vadászházat, amelyet a rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsültek, 15 millió forintért eladták egy kft.-nek. A cég – mint azt Rácz Péter, a MÚSZ elnöke a Népszava keddi számában elmondta – ezt követően saját költségén felújította a tíz éve lakatlan, fűtetlen, megrongált és felerészben hiányzó tetőszerkezetű épületet, amelyben később az úttörőszövetség lakást bérelt az elnöknek. A lapnak adott interjúban Rácz lényegében tagadta, amit politikai ellenfelei állítanak, és amit a rendőrségi források sem cáfoltak, hogy elhallgatta volna az úttörőszövetség illetékes testületének tagjai előtt, hogy a vadászházra két héttel az eladása előtt érvényes építési engedélyt kaptak. Rácz azt mondta, hogy 1996 óta, amikor az önkormányzat elfogadta a terület részletes rendezési tervét, pontosan tudható, hogy mit lehet építeni az adott területre.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik