Belföld

Martonyi levele Orbán évértékelő beszéde kapcsán

Martonyi János, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke arra kéri az érdeklődőket, hogy csak az menjen el Orbán Viktor február 6-i évértékelőjére a Pesti Vigadóhoz, akinek a rendezvényre jegye van.

A volt külügyminiszter a polgári körök honlapján közzétett levelében arra kéri azokat, akiknek nincs jegye, hogy “ne nehezítsék önkénteseink munkáját, ne csoportosuljanak az épület előtt”, mivel nem jelentettek be rendezvényt az adott közterületre.

A levélből kiderül, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök február 6-i országértékelő beszédét a hírTV és az Info Rádió élőben, a Kossuth Rádió 20 órától 35 perces adásban közvetíti. A levél szerint a beszéd soha nem látott érdeklődést váltott ki, de helyet az egyesület tagjain, a tagegyesületek képviselőin kívül csak azoknak tudtak szorítani, akik munkájukkal segítették programjaikat.

– Azt javaslom és kérem, szervezzék meg, hogy minél többen, családi, baráti körben, társaságban, a képernyő előtt, vagy a rádió mellett legyenek résztvevői ennek a nem mindennapi eseménynek. Tagjaink, tagegyesületeink képviselői, vendégeink pedig vigyék el az élményt azoknak is, akiknek nem jutott jegy, vagy vidéken meg vannak fosztva az egyidejűség lehetőségétől – áll a levélben. Orbán Viktor 1999 óta minden évben, februárban értékelte az ország helyzetét.

A politikus első beszédében úgy fogalmazott: a magyar polgárok régi vágya, hogy első kézből értesüljenek arról, hogy a mindenkori kormányok mit tettek, mit terveznek és milyen megfontolásból teszik mindezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik