Belföld

Ki lesz a Defend utódja a Magyar Postánál?

A Magyar Posta pénteken jelenteti meg azt a kiírást, amelynek célja, hogy közbeszerzéssel válassza ki azt a céget, amely a posta berkein belül folyó pénzszállítást és pénzfeldolgozást végzi - jelentették be egy háttértájékoztatón a posta legfelső vezetői csütörtökön, Budapesten.

Szabó Pál, a Magyar Posta Rt. vezérigazgatója elmondta: a végelszámolás alatt lévő Defend legkésőbb március 4-én éjfélig felelős ezért a tevékenységért, ez év március 5-től már új szolgáltatóval szerződik közbeszerzés keretében a posta a pénzfeldolgozásra és -szállításra. Az idő rövidsége miatt hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás keretében választják ki az öt meghívott cég közül a leendő új szolgáltatót.

A posta vezetése a Defend-ügyet minél előbb szeretné lezárni. Csáki György elnök aláhúzta: a Defend Kft.-nél mérlegrevíziót tartanak. A mostani adatok ismeretében a Defend az elmúlt évet mintegy 600 millió forintra rúgó veszteséggel zárta, és a 2001. évben is 100 millió forintos veszteséget állapítottak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik