Belföld

Ferihegyen a Malév új Boeingje

Csütörtökön megérkezett Budapestre a Malév első, vadonatúj Boeing-737-700 Next Generation repülőgépe, és ezzel megkezdődött a Malév 737- Classic repülőgépparkjának lecserélése - jelentette be Budapesten Váradi József, a Malév vezérigazgatója.

A Malév 18 új B-737-600/700/800-as repülőgépet lízingel, az International Lease Financial Corporation-től (ILFC) egy 2001-ben kötött szerződés alapján.

A flottacserével a korábbinál kisebb székkapacitású, de hatékonyabb repülőgépparkja lesz a Malévnak, az egységes géppark miatt ugyanis csökkennek a karbantartási és az alkatrészköltségek. Az új B737-eseknél a nemzetközi átlagnál nagyobb az üléstávolság, egységes bőrülések vannak mind a két osztályon, és mindegyik repülőgép fel van , illetve fel lesz szerelve fedélzeti szórakoztató berendezésekkel.

Váradi József elmondta, a Malév az idén 120 milliárd forint árbevételt és üzemi szinten nullszaldós működést tervez. A múlt évi, még nem végleges, adatok szerint 105 milliárd forint árbevételből 90 milliárd forint származott a menetrend szerinti járatokból, 5 milliárd a charter járatokból, míg a cargó tevékenység bevétele 4 milliárd forintot tett ki. A fennmaradó árbevétel egyéb tevékenységekből volt, például a földi kiszolgálásból és az üzemanyag értékesítésből eredt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik