Belföld

Pert nyert Grespik Havas Henrik ellen

Grespik László pert nyert Havas Henrik ellen, akit 450 ezer forint pénzbüntetésre kötelezett a bíróság folytatólagosan elkövetett becsületsértés miatt. Grespik László további pereket helyezett kilátásba. Bíróság elé citálná például Papolczy Gizellát, Csurka István élettársát és Győri Bélát, a MIÉP szóvivőjét.

A Fővárosi Bíróság másodfokon bűnösnek mondta ki Havas Henriket folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétségében, halmazati büntetésként pedig 450 ezer forint pénzbüntetésre – vagy 180 napi szabadságvesztésre – ítélte az újságírót. A bíróság mostani ítéletével megváltoztatta az elsőfokon eljáró Pesti Központi Bíróság ítéletét – írja a Blikk.

A másodfokon eljáró bíróság kiemelte, a riporter becsületsértő kijelentései országos sugárzású tévéadásban hangzottak el, illetve országos terjesztésű újságban jelentek meg. A bulvárlapnak nem sikerült elérnie Havas Henriket, így nem tudni, hogy a tévés kifizeti-e a büntetést a Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetőjének.

Grespik László azonban nem volt ilyen titkolózó. A Blikket faxüzenetében arról tájékoztatta, hogy becsületsértés miatt eljárást indít Papolczy Gizella, Csurka István élettársa és Győri Béla, a MIÉP szóvivője ellen. Grespik szerint személyével kapcsolatban “az emberi méltóságát sértő és egyúttal a Btk.-t megszegő, ízléstelen és durva sértések” hangzottak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik