Belföld

Megállapodást kötött a PSZÁF a szlovák tőkepiaci felügyelettel

Felügyeleti együttműködési megállapodást írt alá a szlovák Tőkepiaci és Biztosításfelügyeleti Hatóság, valamint a PSZÁF elnöke - közölte keddi számában a Magyar Tőkepiac.

A tőkepiacokra, a kibocsátókra, valamint a tőke- és biztosításpiaci tevékenységre vonatkozó felügyeleti együttműködési megállapodást írt alá 2003. január 27-én Budapesten a szlovák Tőkepiaci és Biztosításfelügyeleti Hatóság elnöke, dr. Jozef Makúch és dr. Szász Károly, a PSZÁF elnöke.

A szlovák tőke- és biztosítási piac felügyeletét ellátó szervezettel most megkötött megállapodást megelőzte a banki tevékenység ellenőrzését végző Szlovák Nemzeti Bankkal tavaly júniusban aláírt információcserére és együttműködésre vonatkozó megállapodás.

A két ország pénzügyi piacainak szereplői mind szorosabban együttműködnek, a közelgő EU-tagsággal jelenlétük várhatóan nőni fog a másik ország pénzügyi szektorában.

A mostani megállapodás megteremti lehetőségét annak, hogy a két felügyelet törvényes keretek között adatokat és információkat cseréljen, helyszíni vizsgálatot folytasson az anyaintézmény másik országban működő befektetési és biztosítótársaságainál, és együttműködjön olyan események, fejlemények és kockázatok feltárásában, amelyek ugyan saját területükön jelentkeznek, hatásuk azonban a másik ország tőkepiacát és biztosítási szektorát, valamint szereplőit is érinthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik