Belföld

Divattelefonok a Siemenstől

Úgy tűnik a Siemens "megunta" a hagyományos versenyt. A német gyártó áprilisban alapfunkciókat kínáló, de divatcikként funkcionáló mobiltelefonokkal lép piacra Európában.

A divattelefonokat a Xelibre márkanév alatt kínálja majd a Siemens. A rendszeresen tavaszi-nyári, illetve őszi-téli kollekciókban megjelenő új készüléksorozatok mindegyike négy-négy típust tartalmaz majd, s ezek korlátozott példányszámban lesznek megvásárolhatók. A divatorientált mobiltelefonok csak beszélgetési funkciót kínálnak majd, cserébe viszont a szokásostól nagymértékben eltérő külsejük lesz. A vállalat elképzelései szerint a Xelibri-mobilok a ruházat olyan kiegészítői, amelyekkel egyúttal telefonálni is lehet.

A Siemens újfajta termékét a mobiltelefon-szaküzletek mellett újfajta értékesítési helyeken, többek között divatáru-üzletekben is árusítani fogja. Az első Xelibri-modellek áprilistól lesz megvásárolhatóak az Egyesült Királyságban, Kínában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Szingapúrban, más országokban pedig idén szeptemberben debütál majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik